Nu er vi 30-60% økologiske!

I april 2016 har køkkenet fået det økologiske spisemærke i bronze, som en anerkendelse af, at vi nu bruger 30-60% økologiske råvarer

Mad som i de gode gamle dage

For os handler økologi meget om at gå et par generationer tilbage og huske de gamle dyder, hvor man brugte sin kreativitet og lavede mad af årstidens råvarer. Forestil dig, at vi ikke havde mulighed for at købe alverdens varer i supermarkedet, så ville vi være nødt til at tænke kreativt og fuldt ud udnytte de råvarer, vi kunne skaffe i lokalområdet hver sæson.

Respekt for råvarerne

Vi oplever også at økologien giver mere madglæde og respekt for råvarerne, fordi alle råvarer ikke er til rådighed hele tiden. Hver måned kommer der nye friske grøntsager, som ikke var der i den forrige.

Det er skønt når vi får sommerens første sprøde rabarber hjem i april, som kan bruges i både det søde og det salte køkken. Eller når de flotte danske kålhoveder er klar til høst i sensommeren, hvor de bliver til gode gammeldags retter fulde af vitaminer og kraft.

Mere økologi?

Med de 30-60% økologi har køkkenet nået målet som bestyrelsen/kommunerne vedtog tilbage i 2013. Det er en bekostelig affære at omlægge så stor en køkkendrift til økologi, så selvom køkkenet fortsat vil arbejde på at øge økologiprocenten, er det ikke realistisk at komme over de 60% foreløbig.

 

 

MAD til hver DAG

Lokesvej 12
3400 Hillerød
Tlf.: 7232 2600
madtilhverdag@hillerod.dk

CVR nr.: 34161526

 

Tilgængelighedserklæring

 

  

MAD til hver DAG er et samarbejde mellem

   

        

undefinedundefined

undefinedundefined